park sense

If it's about Power Wagons, all generations, this is where it'll go. This is the original PWR Forum Power Wagon Technical Discussion Section. And this includes everything that doesn’t fit in any one of the other categories related to the truck goes here!
Post Reply
rammit11
Posts: 45
Joined: Fri Dec 02, 2016 9:38 pm
Model Year: 2014

park sense

Post by rammit11 » Sun Jul 09, 2017 11:13 am

I am looking to see if anyone else who has a 2016 has had issues with the rear park sense display coming up when shifting into reverse. I have had intermitant problems since new , dealer says everything is fine, but just want to take care of it while I still have warranty and to make sure it is not a warning sign of things to come.

User avatar
Low_Sky
500_Posts
500_Posts
Posts: 793
Joined: Fri May 01, 2015 7:12 pm
Model Year: 2015
Location: Eagle River, Alaska

Re: park sense

Post by Low_Sky » Sun Jul 09, 2017 11:35 am

On my 2015, the only issue I have had with mine is ice fooling the sensors. Otherwise, not a single hiccup with it.


Sent from my iPhone using Tapatalk
John
Alaska
2015 PW on 2.5" Thuren Kings
My build thread

User avatar
olyelr
2000_Posts
2000_Posts
Posts: 3257
Joined: Sun Dec 07, 2014 9:00 pm
Model Year: 2016
Location: Kewadin, MI

Re: park sense

Post by olyelr » Sun Jul 09, 2017 4:15 pm

Ive never had an issue with mine yet.
2016 Ram Power Wagon Laramie - Granite Crystal Metallic - Ramboxes - 35” AT3W - TazerRAM

:patriot:

Bock
Posts: 18
Joined: Sun May 07, 2017 7:54 am
Model Year: 2014

Re: park sense

Post by Bock » Sun Jul 09, 2017 5:54 pm

So far my have been fine. They wok well and the back automatic disconnect when I hook up a trailer with the 7 pin plug.
2017 Ram Power Wagon - Black Metallic

rammit11
Posts: 45
Joined: Fri Dec 02, 2016 9:38 pm
Model Year: 2014

Re: park sense

Post by rammit11 » Sun Jul 09, 2017 8:40 pm

I didn't think much about it till now, I just had the trailer hooked up yesterday. Thinking about it now it seems to start doing this after having the trailer hooked up. Could possibly be a flaw in the programming that still thinks the trailer is there sometimes.

User avatar
Reloaderguy
2000_Posts
2000_Posts
Posts: 2057
Joined: Tue Feb 09, 2016 8:06 am
Model Year: 2016
Location: Central Oregon

Re: park sense

Post by Reloaderguy » Sun Jul 09, 2017 8:56 pm

Mine work great unless it starts snowing, then I have to turn them off.
Best Year Power Wagon

User avatar
04Ram2500Hemi
2000_Posts
2000_Posts
Posts: 2096
Joined: Thu May 31, 2012 12:19 pm
Model Year: 2012
Location: Missoula, MT

Re: park sense

Post by 04Ram2500Hemi » Mon Jul 10, 2017 5:31 pm

My sensors will act up if there's a lot of snow/ice on them, or if I park with the sensors facing the sun on a really hot day (95f or more). After driving a few miles in the summer the "Clean Sensors" message goes off.
2012 Ram Power Wagon: http://forum.powerwagonregistry.org/vie ... f=13&t=107
Truxedo Deuce Bed Cover with Bed Lights, Black Line-X Rocker Panel, Custom Built Rock Rails Sprayed with Line-X, Front & Rear Bumper and Grill sprayed with Line-X, Husky Mud Flaps, Husky Floor Mats, Four VisionX Xmitter Low Pro Prime XP LED Light Bars Behind the Grill, LED Lights Mounted in the Rear Bumper, Heated Seats, Interior LED Lighting, NAV-TV, Camera Mounted in Front Grill, Custom Headache Rack, AEV Raised Air Intake, AEV Salta HD Wheels in Onyx, 285/75/17 Toyo A/T II Tires

Post Reply