LED lights, do i need canbus?

If it's about Power Wagons, all generations, this is where it'll go. This is the original PWR Forum Power Wagon Technical Discussion Section. And this includes everything that doesn’t fit in any one of the other categories related to the truck goes here!
Post Reply
NickPic83
50_Posts
50_Posts
Posts: 111
Joined: Thu Nov 24, 2016 11:32 am

LED lights, do i need canbus?

Post by NickPic83 » Tue Mar 07, 2017 6:40 am

just picked up my 2017 PW last weekend. i hear 2014+ trucks are a little more picky than previous years with LED lights. i was wondering what lights need canbus and which dont. it has some LED's from the factory . i am looking into changing out the following

-License plate lights
-3rd brake light cargo lights
-Ram box lights
-glove box lights

i also will be doing the low beams and fogs but i will probably just use setups from TRS.

User avatar
Kodiak
Posts: 33
Joined: Sun Feb 05, 2017 11:45 am
Model Year: 2014

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by Kodiak » Tue Mar 07, 2017 10:08 pm

You'll need resistors or "cancelers" for all but cargo lights if I'm not mistaken. Some brands don't need them but others will still give you a warning light even if labeled as "canbus" compatible.
2016 Power Wagon Laramie
Mufflex exhaust
AMP research power steps
RED light bar mount
Bulldog 30" light bar
DD 4300k HID kit

User avatar
Rodeoflyer
250_Posts
250_Posts
Posts: 458
Joined: Fri Jun 17, 2016 10:53 am
Model Year: 2014
Location: Leander, TX

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by Rodeoflyer » Tue Mar 07, 2017 10:27 pm

I've done the interior, license plate, 3rd brake cargo, reverse and underhood lamp all without requiring resistors. Just make sure you buy the canbus compatible ones.

Sent from my XT1585 using Tapatalk

User avatar
adeluca73
2000_Posts
2000_Posts
Posts: 2158
Joined: Mon May 19, 2014 11:56 pm
Model Year: 2014
Location: The Pentagon, VA

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by adeluca73 » Wed Mar 08, 2017 12:14 am

I bought Phillips Hi intensity LED for the cargo and back-up lights. I get a back-up light out message about every 3rd time I start my truck.
2014 Ram PW SLT: 1st year of the Best Gen
<Build Thread>

NickPic83
50_Posts
50_Posts
Posts: 111
Joined: Thu Nov 24, 2016 11:32 am

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by NickPic83 » Wed Mar 08, 2017 6:22 pm

Damn from what I am seeing it seems to be hit or miss

Sent from my XT1650 using Tapatalk

User avatar
Kodiak
Posts: 33
Joined: Sun Feb 05, 2017 11:45 am
Model Year: 2014

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by Kodiak » Wed Mar 08, 2017 10:32 pm

NickPic83 wrote:Damn from what I am seeing it seems to be hit or miss

Sent from my XT1650 using Tapatalk
Bingo :cry:
2016 Power Wagon Laramie
Mufflex exhaust
AMP research power steps
RED light bar mount
Bulldog 30" light bar
DD 4300k HID kit

User avatar
Rodeoflyer
250_Posts
250_Posts
Posts: 458
Joined: Fri Jun 17, 2016 10:53 am
Model Year: 2014
Location: Leander, TX

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by Rodeoflyer » Thu Mar 09, 2017 7:45 am

Stick with JDM astar and Philips 921's you'll be OK.

Sent from my XT1585 using Tapatalk

NickPic83
50_Posts
50_Posts
Posts: 111
Joined: Thu Nov 24, 2016 11:32 am

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by NickPic83 » Thu Mar 09, 2017 1:14 pm

Rodeoflyer wrote:Stick with JDM astar and Philips 921's you'll be OK.

Sent from my XT1585 using Tapatalk
Thanks. Assuming they need to be canbus too..?

Sent from my XT1650 using Tapatalk

User avatar
Rodeoflyer
250_Posts
250_Posts
Posts: 458
Joined: Fri Jun 17, 2016 10:53 am
Model Year: 2014
Location: Leander, TX

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by Rodeoflyer » Thu Mar 09, 2017 8:58 pm

Is it OK to link to another forum? I used the same ones this guy detailed in his posts. It should be everything you need to know.

http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=217300

Sent from my XT1585 using Tapatalk

NickPic83
50_Posts
50_Posts
Posts: 111
Joined: Thu Nov 24, 2016 11:32 am

Re: LED lights, do i need canbus?

Post by NickPic83 » Thu Mar 09, 2017 9:10 pm

Rodeoflyer wrote:Is it OK to link to another forum? I used the same ones this guy detailed in his posts. It should be everything you need to know.

http://www.ramforumz.com/showthread.php?t=217300

Sent from my XT1585 using Tapatalk
Thanks!

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Post Reply